Cum întreținem lucrările din beton: tot ce trebuie să știți

Întreținerea corespunzătoare a suprafețelor de beton vă garantează că acestea își vor păstra aspectul plăcut, iar dvs. veți economisi și bani pe termen lung, veți preveni formarea mușchilor și algelor și reduceți la minim riscul ca betonul dvs. să devină alunecos.
Unul dintre motivele pentru care betonul decorativ este atât de popular este faptul că este ușor de întreținut și are o durată de viață destul de lungă. Aveți mai jos câteva recomadări pentru că construcțiile dvs. din beton să reziste cât mai mult.
- Fiți precauți! Nu există nicio îndoială că betonul este unul dintre cele mai durabile și mai rezistente materiale pe care le veți găsi utilizate în construcții.Totuși niciun material nu este perfect de aceea anumite măsuri de precauție vor prelungi simțitor durabilitatea acestuia. Încercați să evitați supunerea betonului la mașini și vehicule foarte grele pentru a preveni crăparea. Fiți cât mai prudenți când loviți sau arați suprafețele de beton în zăpadă, deoarece uneltele metalice pot provoca daune, mai ales în cazul utilizării repetate.
- Înlăturați regulat mizeria de pe suprafața betonului. Curățarea betonului nu necesită multă muncă atâta timp cât sunteți consecvenți. Vă puteți face treaba foarte bine cu o mătură sau un furtun de grădină. Toamna, când cad frunzele, suprafețele de beton trebuie măturate mai des pentru a evita acumularea de frunze umede și formarea crăpăturilor. Tot în perioada de toamnă este bine să tăiați crengile uscate care vă umbresc curtea, totodată preveniți formarea mușchilor pentru că betonul primește o cantitate mai mare de căldură de la soare.
- Îndepărtați petele cât mai repede posibil. Degresanții alcalini funcționează bine pentru a îndepărta uleiul și grăsimile.O altă modalitate de a îndepărta rapid aceste pete și de a le împiedica să se absoarbă în beton este să folosiți detergent praf pentru mașina de spălat vase.Aplicați un strat gros de detergent peste pată, lăsați-l să stea timp de 10 sau 15 minute, apoi frecați pata cu o mătură rigidă sau o perie de curățat pentru a se descompune și pentru a absorbi grăsimea sau uleiul.
- Evitați să expuneți betonul la substanțe chimice nocive. Betonul este dur și poate rezista la multe substanțe chimice și la uzură pe care alte materiale nu le pot suporta.Cu toate acestea, există anumite substanțe chimice care pot afecta calitatea betonului. Ori de câte ori este posibil, evitați utilizarea de agenți chimici de degivrare în timpul iernii.Cele mai dăunătoare tipuri de îndepărtare sunt cele care conțin sulfat de amoniu sau azotat de amoniu, deoarece aceste substanțe chimice pot dezintegra betonul. Alte substanțe chimice care se găsesc în mod frecvent în produsele de îndepărtat, care pot dăuna betonului includ:
- Clorura de calciu
- Clorură de sodiu (sare de rocă)
- Clorura de magneziu
- Acetat de magneziu
- Azotat de magneziu
Postari recomandate

Cele mai frecvente greșeli făcute în timpul realizării unei lucrări din beton
30 apr. 2022 - Beton - Global beton investment

11 lucruri neștiute despre beton
30 mart. 2022 - Beton - Global beton investment