Avantajele utilizarii BETONULUI in constructii

Avantajele utilizarii BETONULUI in constructii

Optiunile sunt diverse in alegerea materialului pentru constructia casei tale insa trebuie avute in vedere beneficiile si neajunsurile fiecaruia dar si costurile de constructie si de intretinere.
Constructiile din beton reprezinta o alegere buna din toate punctele de vedere si din punct de vedere al rezistentei, al intretinerii si al costurilor de constructie, avantaje pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza.

1. Cladirile facute din beton rezista pana la 250 de ani, spre deosebire de lemn sau chirpici care au o durata de viata de aproximativ 80-100 de ani si necesita intretinere o data la cativa ani. In cazul in care terenul va apartine si nu aveti intentia sa demolati imobilul in 15-20 de ani recomandam folosirea betonului.

2. Intretinerea este usoara si rentabila. O cladire construita din beton necesita renovare cam o data la 50 de ani, desigur ne referim la structura si nu la celelate elemente componente (geamuri, usi, tencuiala sau alte elemente interioare). Intretinerea caselor de lemn este destul de costisitoare comparativ cu cele din beton care trebuie tratate periodic.

3. Cladirile din beton rezista mai bine in caz de incendiu decat cele de lemn. De obicei structura cladirilor din beton este putin sau deloc afectata spre deosebire de imobilele construite din lemn

4. Peretii din beton sunt si mai rezisteti si costurile sunt reduse spre deosebire de alte materiale in cazul reconstructiei imobilului dupa un dezastru natural.

5. Peretii din beton pastreaza caldura in interior iarna si frigul vara.

6. Betonul este un bun izolator fonic. Acesta creeaza un strat natural de izolare fonica, care este perfect pentru mediile urbane sau proprietăți în apropierea bazelor militare, calilor ferate sau alte zone zgomotoase.

7. O persoană obișnuită își petrece 80% din timp în interior, fie ca ca vorbim de propria locuita sau la locul de munca. Asta înseamnă că un mediu sanatos este vital pentru nevoile individuale. Betonul blocheaza alergenii, radonul și alte toxine care pot fi problematice atunci când se utilizează alte materiale.

Construcțiile sunt investiții pe termen lung deci trebuie facute inteligent chiar daca costurile de constructie sunt un pic mai mari. Se merita efortul deoarele balanta este inclinata de intretinerea ieftina, rezistenta crescuta si durata de viata extinsa.
Pastrarea si reutilizarea cladirilor din beton contribuie la limitarea răspândirii urbane și contribuie în la conservarea resurselor noastre și la conservarea mediului.

Share