Cele mai frecvente greșeli făcute în timpul realizării unei lucrări din beton

Cele mai frecvente greșeli făcute în timpul realizării unei lucrări din beton

Înțelegerea dimensiunilor

Este ușor să subestimați cantitatea de beton de care aveți nevoie, mai ales dacă nu vizualizați proiectul ca fiind tridimensional. Proiectele din beton sunt bazate pe volum, nu numai pe suprafață. A determina cantitatea de volum înseamnă să înțelegeți geometriei proiectului, precum și a formulei pentru volum, care este lungimea, lățimea ori înălțimea. Cu toate acestea, măsurarea poate fi mai complicată atunci când formele sunt sferice sau neuniforme.

Subestimarea cantității necesare și utilizării materialului

În timp ce comandați sau cumpărați beton, sunteți tentat să cumpărați exact cantitatea de care aveți nevoie pentru proiectul dvs. Din păcate, aceste estimări rareori funcționează atât de bine. Este mai bine să supraestimați cantitatea de produse și articole necesare, deoarece se întâmplă deseori să stricați un amestec sau să nu reușiți să-l turnați la timp, ceea ce înseamnă că o parte din beton inevitabil este irosită în timpul oricărui proiect.

Folosirea tipului greșit de beton

Se întâmplă adesea să cădeți în capcana de a cumpăra un beton clasic pentru orice lucrare au, fără să tineți cont de particularitățile lucrării dvs. Există diferite tipuri de beton, fiecare tip are timpi de întărire, compoziții chimice și rezistență diferite. Amestecurile de beton includ ciment Portland, agregate și apă, în cantități și cu aditivi diferiți, respectiv fiecare tip de betonare alte proprietăți.

Pregătire neadecvată a terenului

Nu este înțelept să turnați doar beton peste un pământul neprelucrat. Întâi de toate trebuie să pregătiți zona. Betonul necesită o suprafață plană și compactată. De asemenea, ar trebui să îndepărtați orice rădăcini sau resturi de copaci, precum și pământul care este în surplus. Drenajul este, de asemenea, necesar.

Utilizarea instrumentelor necorespunzătoare

Uneltele folosite pentru turnarea betonului nu sunt new-age sau fanteziste. Experții folosesc aceleași instrumente de zeci de ani dintr-un motiv simplu: sunt eficiente. De asemenea, uneltele pentru turnarea betonului nu necesită timp semnificativ de pregătire, lucru important deoarece timpul este limitat la turnarea betonului din cauza timpului de întărire. Deși diferitele varietăți de beton pot permite un interval de timp mai lung de realizare, există o fereastră de lucru limitată, de aceea este necesar să aveți instrumente adecvate la îndemână.

Share